Ամբիոնը ստեղծվել է 05/10/2021 թ.` կառավարման, բիզնեսի եւ զբոսաշրջության վարչության բաժանման արդյունքում:
«Զբոսաշրջություն» ուղղությամբ ուսուցման ավարտից հետո ուսանողները ձեռք են բերում այնպիսի մասնագիտական հմտություններ տուրիստական գործունեության ոլորտում, ինչպիսիք են դիզայնը, արտադրությունը եւ տեխնոլոգիան, կազմակերպչական եւ կառավարման, սպասարկման եւ հետազոտական աշխատանքները, ինչը նրանց հնարավորություն է տալիս շարունակել մասնագիտորեն աշխատել զբոսաշրջության արդյունաբերության տարբեր ոլորտներում:
Բաժնի գիտական հետազոտությունների հիմնական ուղղությունները `ծառայության եւ զբոսաշրջության կազմակերպչական եւ տեխնոլոգիական խնդիրներ; հյուրանոցային եւ ռեստորանային բիզնես; կայուն զբոսաշրջություն եւ նպատակակետի մրցունակություն. միջազգային զբոսաշրջային շուկայում մրցունակ զբոսաշրջային արտադրանքի եւ Հայաստանի ապրանքանիշի ստեղծում, գովազդ եւ խթանում. զբոսաշրջային ենթակառուցվածքների զարգացում; ապահովագրական գործունեություն եւ այլն:
Բաժինը համագործակցում է զբոսաշրջության առաջատար կազմակերպությունների, հյուրանոցային եւ ռեստորանային կազմակերպությունների եւ զբոսաշրջության ոլորտի այլ կազմակերպությունների հետ, որոնցում ուսանողները անցնում են կրթական, արդյունաբերական եւ նախադիպլոմային պրակտիկա `ձեռք բերելով գործնական հմտություններ: Նույն նպատակով ՝ ստեղծագործական ներուժի զարգացում ՝ ստեղծագործական ներուժի միաժամանակյա զարգացումով եւ ապագա մասնագիտության սոցիալական նշանակության գիտակցությամբ, ուսուցման ընթացքում կազմակերպվում են նաեւ լրացուցիչ միջոցառումներ, օրինակ ՝ տարբեր կողմնորոշումների շրջագայությունների կազմակերպում եւ մշակութային եւ պատմական հուշարձանների պահպանմանն ու կայուն զարգացմանը միտված միջոցառումների կազմակերպմանը: զբոսաշրջություն:
Ամբիոնի գիտական գործունեությունը
Ամբիոնի հիմնական գիտական ուղղությունները
-
ներկա փուլում զբոսաշրջության ոլորտի զարգացման արդիական խնդիրները.
-
զբոսաշրջային բիզնեսի զարգացման նորարարական ուղղություններ;
-
ՀՀ -ում հյուրանոցային եւ ռեստորանային բիզնեսի վիճակն ու զարգացման հեռանկարները:
Մշտապես գործող գիտական սեմինարներ.
-
«Զբոսաշրջության ոլորտի պետական կարգավորում»
-
«Զբոսաշրջության զարգացման պետական քաղաքականություն»
-
«Հյուրընկալության ոլորտում ծառայությունների որակի կառավարում»